Στο Πρώτο Χτύπημα…. …υλικά στην άκρη…
- 5 Αυγά
- 2 Κουβερτούρες από 125 γρ.
- 2 φλιτζάνια τσαγιού Αλεύρι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού Ζάχαρη
- 1 Βούτυρο 250 γρ.
- 2 βανίλιες Άρωμα
- Μερέντα Σκούρα για Γλάσο…προαιρετικά…και ζάχαρη άχνη…
Δεύτερο χτύπημα… τα επτά Βήματα…
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το Βούτυρο με τις Κουβερτούρες…
- Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ Μαρέγκα και τα βάζουμε σε μία άκρη για τη συνέχεια…
- …στο ίδιο μίξερ χτυπάμε τους Κρόκους με τη Ζάχαρη και προσθέτουμε τη Μαρέγκα, το Αλεύρι, τη βανίλια Άρωμα και το ζεστό υγρό Βούτυρου & Κουβερτούρας, να γίνει ομοιογενές.
- Βουτυρώνουμε και στην συνέχεια αλευρώνουμε μία φόρμα 30 εκ Χ 10 εκ και βάζουμε το μείγμα σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει μέσα στην φόρμα και το αφαιρούμε αφού περάσουμε με το μαχαίρι περιμετρικά την φόρμα και γυρνώντας το ανάποδα.
- Το τοποθετούμε σε μία βάση και εφόσον θέλετε μπορείτε να το γλασάρετε με τη μερέντα για ομορφότερη όψη…
- Αν πασπαλίσετε και με ζάχαρη θα μοιάζει και χριστουγεννιάτικο…
Στο Τρίτο χτύπημα… απολαμβάνετε!!!!!
…Μην περιμένεις…έχω φύγει!!!