άπειρο
Ανακοινώσεις

Παγκόσμια Ημέρα Φιλανθρωπίας

Έχουμε συνηθίσει να συγχέουμε την προσφορά Φιλανθρωπίας συνεισφέροντας αποκλειστικά οικονομικά …και είτε κακόβουλων μεσαζόντων που εμπλέκονται, είτε αδιαφανών διαχειρίσεων να αμαυρώνεται η γενναιόδωρη αυτή ενέργεια στερώντας από τους Εμάς και τους Συνανθρώπους μας την πολυπόθητη Αλληλεγγύη, την Αλληλεγγύη που προσφέρεται…την Αλληλεγγύη που εισπράττεται!!!

Δεν θα διαφωνήσω καθώς πολλές προσφορές χρημάτων έχουν καταλήξει να μην φτάνουν στους πραγματικούς  αποδέκτες που έχουν το πρόβλημα αλλά πάνε σε λάθος χέρια…, απλώς θα αποστασιοποιηθώ λειτουργώντας με διαφορετικό τρόπο, κάνοντας όμως την ουσιαστική διαφορά.

Ας ξεκινήσει ο καθένας μας να προσφέρει το σπουδαιότερο που έχει…το Αίμα του σε Ανθρώπους που το έχουν ανάγκη για να διατηρηθούν στην Ζωή!!!

Η Αιμοδοσία είναι μία ενέργεια Φιλανθρωπίας πιο γήινη, πιο απτή, πιο αθώα και μας φέρνει πολλές φορές αντιμέτωπους με τους Συνανθρώπους μας που έχουν την ανάγκη του.

Αρκούν 15 λεπτά από τον χρόνο σας, για 450 ml αίματος, ποσότητα ικανή να βοηθήσει τρεις Συνανθρώπους μας.

Μέσα σε 24 ώρες γίνεται άμεση αναπλήρωση του αίματος (πλάσματος), εντός τριών με τεσσάρων ημερών η αναπλήρωση των ερυθρών και μετά από επτά περίπου εβδομάδες αναπληρώνεται και ο απολεσθέντας σίδηρος.

Δυνατότητα αιμοδοσίας έχουν οι Άνδρες τέσσερις φορές τον χρόνο, ενώ οι Γυναίκες τρεις. Όσον αφορά την προσφορά αιμοπεταλίων δύναται να γίνει με συχνότερη επανάληψη.

Δίνοντας Αίμα ή Αιμοπετάλια έχετε την άμεση ικανοποίηση της προσφοράς Σας και ταυτόχρονα προστατεύετε τον Ίδιο Σας τον Εαυτό από συστηματικούς ελέγχους που γίνονται στο αίμα προκειμένου να μεταγγιστεί (HIV 1, 2 , σύφιλη, ηπατίτιδα Β και C καθώς και για τον ιό HTLV). Η εξέλιξη της τεχνολογίας πλέον ενημερώνει άμεσα για τις ανωτέρω νόσους μέσα σε σύντομο  διάστημα (περίπου 11 ημερών).

Φιλάνθρωποι είμαστε κι όταν προσφέρουμε το οτιδήποτε μας περισσεύει ή έπαψε να είναι για εμάς χρήσιμο (φαγητό, παλαιά ή και αφόρετα ρούχα & παπούτσια, αντικείμενα) …καθώς κάποιοι αρκετοί Συνάνθρωποι μας αδυνατούν να διασφαλίσουν πολλές φορές και την τροφή τους.

Φιλάνθρωποι είμαστε κι όταν προσφέρουμε τον χρόνο μας σε παιδιά που ζουν σε Ορφανοτροφεία ή σε Ηλικιωμένους που βρίσκονται αφημένοι σε γηροκομεία… αλλά ακόμα και πολύ δίπλα μας σε οικογένειες μονογονεϊκές, υποστηρίζοντας και δίνοντας κουράγιο να αντέχουν τις όποιες δυσκολίες τους.

Φιλάνθρωποι είμαστε όταν εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας να λειτουργούν αλληλέγγυα και να προσφέρουν στους συνανθρώπους τους Ελεημοσύνη, καθώς η πλήρης ικανοποίηση προκύπτει από την προσφορά παρά την αποδοχή.

Τέλος αναλάβετε την φροντίδα κάποιου μικρού ή μεγάλου Συνανθρώπου μας που αδυνατεί…καθώς οι Άνθρωποι είμαστε αλληλεξαρτώμενοι και το Σύμπαν ανταποδοτικό!!!

Ας ξεκινήσουμε προσφέροντας στους Συνανθρώπους μας πρώτα τον Εαυτό μας και στην συνέχεια τον Χρόνο μας!!!

Ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις την εξέλιξη Ανθρώπων που ευεργετούνται…Ίσως να γίνουν αυτοί που θα σου σώσουν την Ζωή κάποτε!!!

Αφήστε μια απάντηση