Συνταγή, Ρώσικη Σαλάτα
Σύντομες Συνταγές... για γυναίκες του Δρόμου

Η Γιορτινή Σαλάτα της Μαμάς μου…Ρώσικη!!!

Παραμονές Χριστουγένων…μια μικρή εισαγωγή…για μία αυτοκρατορική Σαλάτα!!!

Δεν θα πω τι να μαγειρέψετε στο Γιορτινό Τραπέζι…θα σας πω όμως τι δεν λείπει ποτέ από τα Γιορτινά Τραπέζια της Μαμάς μου και πάντα κάνει την διαφορά, μένει σε όλους αξέχαστη και καταλήγει η τιμώμενη των Εορτών!!!

Μπορεί κάποιος να φαντάζεται ότι είναι μία δύσκολη, πλην πανόστιμη σαλάτα, αλλά τελικά παραμένει ένα ΄΄απλό μυστήριο’’ η κατασκευή της μέχρι να δοκιμάσει να την φτιάξει!!!Συνοδεύει μεγαλοπρεπώς το ψητό Κρέας είτε Λουκάνικα Χωριάτικα και τρελαίνεται να βρίσκεται δίπλα στο κόκκινο Κρασί!!!Σας παραθέτω τα υλικά και τον τρόπο κατασκευής της και αφήνω την ποσότητα να την προσαρμόσετε οι Ίδιοι σύμφωνα με τις ανάγκες και τα γούστα σας…σε λεμόνι και αλάτι..,αν και γενικά πάντως τσιμπιμένα και τα δύο της πάνε!!!

 

Στο Πρώτο Χτύπημα…. …υλικά στην άκρη…

 

7 Πατάτες μεγάλες

7 Καρότα μέτρια

7 Λεμόνια πάνω – κάτω

1 φλιτζάνι τσαγιού Αγγουράκι Τουρσί μικρό

1 φλιτζάνι τσαγιού Κάππαρη

1 κονσέρβα Αρακά

2 Αυγά (μόνο τον κρόκο)

Λάδι (1 φλιτζάνι τσαγιού Ηλιέλαιο – 1 φλιτζάνι τσαγιού Καλαμποκέλαιο)

Αλάτι ανάλογα…

 

– Δεύτερο χτύπημα… εκτέλεση…

 

  1. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες και τα καρότα καθαρισμένα (οι πατάτες στα τέσσερα για πιο εύκολο και γρήγορο βράσιμο μαζί με αλάτι).
  2. Σε μεγάλο σουρωτήρι, που το βάζουμε στην γούρνα του νεροχύτη για να μην στάζει, ανοίγουμε την κονσέρβα του αρακά και προσθέτουμε την κάππαρη, το αγγουράκι τουρσί κομμένο μικρά κομματάκια.
  3. Στύβουμε τόσα λεμόνια, ανάλογα με τα γούστα μας…Χρειάζεται πάντως αρκετό!!!
  4. Κόβουμε τα βρασμένα καρότα σε μικρά τετράγωνα κομματάκια τοποθετώντας τα στο σουρωτήρι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά….και τις πατάτες μικρά επίσης τετράγωνα κομματάκια στην πιατέλα που θα σερβίρουμε…
  5. …στο μίξερ χτυπάμε κάμποσες πατάτες ψιλοκομμένες με ανάμεικτο λάδι, τους κρόκους των αυγών, προσθέτοντας λεμόνι και αλάτι κατά τα γούστα μας…και δοκιμάζουμε….
  6. Τέλος αναμειγνύουμε τα υλικά που έχουμε στο σουρωτήρι μαζί με τις κομμένες πατάτες και ανακατεύουμε με το μείγμα του μίξερ!!!!
  7. Για να ξεχωρίσει και εμφανισιακά, κρατήστε υλικό από το μείγμα του μίξερ και καλύψτε την επιφάνεια. Μπορείτε να διακοσμήσετε με καρότα βρασμένα και αγγουράκι τουρσί ζωγραφίζοντας την δημιουργία σας!!!

 

στο Τρίτο χτύπημασερβίρετε και επευφημήστε!!!!!

όσο για εμένα…Μην περιμένεις…έχω φύγει μαζί με όση Ρώσικη απέμεινε!!!

 

Συμβουλή: Διατηρείται καμία εβδομάδα στο ψυγείο αν παραμείνει…

Αφήστε μια απάντηση