σκάκι
Man

Αυτοκράτορας…

Αυτός που Κρατάει τον Εαυτό του στα Χέρια του…

Αυτός που οι Πράξεις του μιλούν…

Ανατρέχοντας σε βιβλιογραφίες άπειρα έχουν γράφει ανά αιώνες, σκοτεινούς και φωτεινούς, για τα χαρακτηριστικά ενός Αυτοκράτορα…

Ο Αυτοκράτορας (ως εκλεκτός του Θεού) ενσάρκωνε το πρότυπο του Θεού και έπρεπε να ανταποκρίνεται στον τρόπο που ο Θεός βασίλευε το Σύμπαν. Στο πλαίσιο αυτό, οι Αυτοκρατορικές Αρετές πήγαζαν από την προσπάθεια μίμησης του Θεού, ως ένδειξη του Σεβασμού του προς το Θείο και περιλάμβαναν την Δικαιοσύνη, την Φιλανθρωπία, την Γενναιοδωρία, την Αγνότητα, την Φιλαλήθεια, την Ευνομία και κυρίως την Ευσέβεια.

Κατ εξέλιξη και η παντοδυναμία του Αυτοκράτορα έφερε κοινή Ηθική και Δεοντολογική Συνείδηση για τους πάντες συμπεριλαμβανομένου και του Ίδιου του του Εαυτού.

Άξια Δείγματα γραφής άφησαν Αυτοκράτορες που πέρα από τον τρόπο Διακυβέρνησης τους καταπιάστηκαν να κατακτήσουν το Άριστο Αυτοβελτιώνοντας τους Εαυτούς τους.

Τα “Εις Εαυτόν” του Μάρκου Αυρήλιου αποτελεί ένα σημειωματάριο Αρχών Αυτοβελτίωσης που οφείλει ο κάθε μελλοντικός Αυτοκράτορας να έχει…

Παρότι οι Καιροί άλλαξαν…οι Αρχές και οι Αξίες καταπατήθηκαν και το όποιο Προσωπικό Μεγαλείο φαντάζει Εξωπραγματικό…τουλάχιστον ας προσπαθούμε να κρατάμε ο καθένας μας τον Εαυτό του στα Χέρια του, να εκπαιδεύουμε τα Παιδιά μας με Αλήθειες και όχι Παραμύθια και να Αναζητάμε αντίστοιχα και μόνο Αυτοκράτορες!!!

Και επειδή ανάμεσα στο Λέω και το Κάνω…υπάρχει ένας Ωκεανός που πνίγει Ανθρώπους -φαινομενικά Δυνατούς-… κρίνετε Πράξεις!!!

Άριστος τρόπος του Αμύνεσθαι το μη Εξομοιούσθαι…

Μάρκος Αυρήλιος

Αφήστε μια απάντηση